Hoppa till sidans innehåll

JÄMNT I ELITSERIEN OCH DIVISION 1 INFÖR FINALOMGÅNGEN

14 JUN 2022 11:13
Uppsala BGK behöll sin ledning i elitserien efter andra omgången, som spelades på Gullbergsbros EB-anläggning.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2022 11:13

Text och Foto: Fredrik Tagesson

Efter den första serieomgången var Uppsala BGK i ledning med 1 poäng före Skoghalls BGK. Under helgen 11-12 juni var det dags för omgång 2 och då på Gullbergsbros EB-anläggning.

Det skulle spelas 7 matcher under helgen och när 6 av dessa var avklarade hade både Uppsala och Skoghall tagit 8 poäng var och ställningen var fortfarande så att 1 poäng skiljde dem åt. Sista matchen var det dags för dessa lag att mötas och det blev en rafflande avslutning som till slut gav resultatet oavgjort och 1 poäng till vardera lag.  Inför den avgörande omgången av serien, som kommer att spelas under SM-veckan i Linköping, så skiljer alltså endast 1 poäng där Uppsala BGK leder med 22 poäng före Skoghall på 21 poäng.

Spelare_3.jpg

Övriga lag kämpar om tredjeplatsen och för en säkrad plats i elitserien nästa säsong. Det skiljer endast 3 poäng från tredjeplats till att åka ur elitserien. Sista omgången i Linköping under SM-veckan kommer alltså att bli otroligt spännande, både om guld och silver samt om bronset och om lagens fortsatta existens i elitserien.

 Tabell efter omgång 1         Tabell efter omgång 2                         

Tabell_elitserien_omg1.PNG  Tabell_elitserien_omg2.PNG

Resultatlänk Elitserien, Gullbergsbro (EB)

------------------------------------------------------------------------------------------

DIVISION 1 SÖDRA

Text och Foto: Julia Göransson

Omgång 2 för division 1 södra spelades på EB-anläggningen hos Sjövikens IF.

Då väderprognosen visade regn och åska från söndag lunch så beslutades redan innan tävlingsstart att spela fler matcher under lördagen med sista utsläpp senast kl 18.

Under lördagen var det strålande sol med lite enstaka moln men även några stänk av regn som dock snabbt var över. Söndagen börjande sedan med strålande sol men under sista matchen drog mörka moln in och även lite regn.

Det blev en hel del jämna matcher denna omgång och här visade de skånska klubbarna sin styrka på denna anläggning. Både Sjöviken och Malmö tog hem segern i 6 av de 7 matcherna och plockade hem vardera 12 poäng medan Hjelmsjö vann 5 matcher och fick med sig 10 poäng.
Detta resulterade i omkastningar i serietabellen där nu Malmö och Sjöviken toppar med 22 poäng vardera, tätt följda av Askims BGK på 20 poäng. 

Även i denna serie kommer det alltså att bli mycket spännande i den sista omgången.

Tabell efter omgång 1           Tabell efter omgång 2
Tabell_div1_södra_1.PNG   Tabell_div1_södra_2.PNG

Div1_Södra_3.jpg

Reultatlänk Division 1 Södra, Sjövikens IF (EB)

-------------------------------------------------------------------------------------

DIVISION 1 NORRA

Text och Foto: Lars Eriksson

På Örnsköldsviks vackra MOS-anläggning spelades den andra omgången av div 1 Norra. 

Det befarade ovädret höll sig borta och tävlingen avgjordes i mestadels soligt väder. 
Det bestämdes att fem matcher skulle spelas på lördagen och två på söndagen där åska var prognosen på eftermiddagen.
De väldigt tempokänsliga banorna hade en extra utmaning beroende på om de skuggades av träden eller låg i stekande sol, vilket ändrades under dagen. En svår bana 18 med kullar och platå bäddade för spänning i jämna matcher vilket också
visade sig redan i första matchomgången mellan Skellefteå och Örebro där Skellefteå vände och vann på sista banan.
Skolavslutningar gjorde att vissa spelare kom upp sent fredag kväll och knappt hann träna, men det hindrade inte Skoghall att ändå gå ett riktigt lågt lagvarv redan första varvet och vann klart mot Södertälje.
 
Div1_Norra_3.jpg
 
På varv två tog Uppsala en tung seger mot serieledande Nyköping i andra matchomgången med ett jämnt och stabilt spel.
Eskilstuna fick till sitt bästa lagvarv och slog Skellefteå som hade en tung runda 2.
Lite dramatik uppstod på varv 3 i matchen mellan Ö-vik och Nyköping då det stod helt lika i matchen vid bana 16/17 där Ö-vik-spelaren råkade spela på fel bana. Bägge i paret fick varning och två straffslag, samt att Ö-vik-spelaren fick lägga till det felaktigt slagna slaget. Nyköping vann matchen till slut med två slag.
Jämt även mellan Södertälje och Örebro där kringlorna till slut tog hem segern med två slag.
På varv 4 så kom Jan-Olov Lindvall in i zonen och spikade allt från bana 9 och hade chans på tangerat banrekord (23) men bollen smet retsamt förbi koppen på bana 18. Men han noterade 24 som tävlingens lägsta varv och tog två poäng för sitt 
Skellefteå mot Nyköping. Ö-vik hade nu fått igång hemmaspelet och slog Örebro klart.
På varv 5 blev det väldigt spännande mellan Eskilstuna och Örebro där endast två slag till slut avgjorde till Örebros fördel.Inför söndagen ledde Nyköping på 18, Örebro 16, Skellefteå 14, Södertälje och Ö-vik 12, Skoghall 10, Eskilstuna 8 och Uppsala 6 poäng.
Söndagen inleddes med strålande solsken och bra förutsättningar. Oerhört jämnt direkt mellan Skoghall och Skellefteå där Skoghall gick om på sista banan och vann till slut med endast ett slag. Södertälje spelade sitt bästa varv och vann klart mot Nyköping. Örebro och Ö-vik vann sina matcher klart.
På sista rundan var det flera "fyrapoängsmatcher" med lag bredvid varandra i tabellen. Eskilstunas match mot Uppsala var jämn men Uppsala hade problem med bana 8 (dubbelbananen) och kom aldrig ikapp efter det. Jämt var det även i matchen mellan Skoghall och Ö-vik där Ö-viks två sista spelare spikade fyra sista banorna och säkrade segern med två slag. 
Superjämn match mellan Södertälje och Skellefteå där norrlänningarna segrade med bara ett slag. 
Allra sista matchen var seriefinal mellan Örebro och Nyköping, bägge på 18 poäng innan. Matchen såg avgjord ut redan efter bana 9 då Örebro ledde med 11 slag men Nyköping kämpade ikapp till bara ett efter inför bana 16. Örebro höll dock undan och
vann till slut med 3 slag och är ny serieledare. Spelet hann avslutas i god tid innan regnet.
Bäst lagsnitt hade inte oväntat hemmalaget Ö-vik med 29,3 slag i snitt, de tog även flest poäng med bara en förlust under helgen.
Bäst individuellt var dock Skoghalls Marcus Ljungblad med 28,3 i slag i snitt följt av Nyköpings Anton Eriksson på 28,6.
Spelarna riktar ett extra tack till arrangerande klubb Ö-vik som stängde för träning på torsdagen trots skolavslutningar och jättetapp i inkomster.
Tabellen efter omgång två: Örebro 20p, Nyköping 18p, Skellefteå och Ö-vik 16p, Södertälje 14p, Skoghall 12p, Eskilstuna 10p och Uppsala 6p.
 
 Tabell efter omgång 1         Tabell efter omgång 2
Tabell_div1_norra_1.PNG  Tabell_div1_norra_2.PNG
Sista omgången avgörs på Uppsalas EB-banor som håller på att färdigställas då man kan räkna med en rafflande upplösning om kampen om platserna i nästa års serier.
 
Div1_Norra_1.jpg
 
Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png