Hoppa till sidans innehåll

LAGTÄVLINGEN PÅ OLDTIMERS-VM ÄR AVGJORD

12 AUG 2022 05:28
Två dagars tävlande är till ända! Sverige tog hem ett lag-Silver!
  • Skapad: 12 AUG 2022 05:28

Under onsdagen och torsdagen avgjordes lagtävlingen i Oldtimers-VM i Wanne-Eickel.

Det stod ganska snart klart att det skulle bli svårt att rå på det tyska laget. Både på herr- och damsidan är de i en klass för sig. Under onsdagen startade dock de tjeckiska damerna med en kanonrunda på EB-banorna och tog en tidig ledning. På herrsidan visade de tyska killarna vad som skulle krävas för att hänga med dem. 160 på 6 man är ett snitt på 26,6, blev måttstocken för vad som skulle krävas på filtbanorna. Redan där tappade våra killar 10 slag, men efter dagens slut låg vi på en andra plats, inte mer än 22 slag efter tyskarna. Ner till Österrike hade vi 14 slag och ytterligare 14 till Tjeckien. För damerna blev det tidigt att försöka slåss om ett brons. Tyvärr halkade tjejerna efter lite för mycket från början. Efter första dagen var avståndet upp till ett brons runt 20 slag.

Under torsdagen kom aldrig de svenska damerna närmare en medalj. De var länge på en 6:e plats, men till slut tog det sig upp på en 5:e med ett slags marginal. Till en medalj skilde det 35 slag. Vann gjorde Tyskland före Österrike och med Tjeckien på tredje plats.

De svenska herrarna spelade i princip jämt med Tyskland på filtbanorna. Däremot tappade vi mot både Tyskland och Österrike på EB-n. Ett tag skilde endast 12 slag mellan Sverige och Österrike, men med ett bra sista filtvarv kunde till slut silvret bärgas av det svenska herrlaget. Lagets ankare, Daniel Ågren byttes ut innan bana 18. Allt för att även reserven Patrik Eliasson också skulle få känna sig delaktig i den svenska silvermedaljen. Till slut vann Tyskland med 35 slag före Sverige, som i sin tur var 19 slag före Österrike. Åt tyskarna fanns inget att göra åt. De var helt enkelt för bra den här gången. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera dem. Både deras damer och herrar!

Idag fortsätter den individuella tävlingen. Här finns fortfarande goda möjligheter på svenska medaljer. Daniel Ågren ligger på en 5:e plats och Stefan Björk och Magnus Westerberg ligger 6:a respektive 7:a. På damsidan ligger Annelie Lundell på en 8:e plats. Men för henne är det ganska långt upp till en medalj. Efter en dubbelrunda idag kvalificerar sig de 16 bästa damerna och de 32 bästa herrarna till cupspelet som spelas på lördag.

/förbundskapten Roger Svensson

Resultatlänk

Fotoalbum Lagtävlingen

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-3 300x423.pngExtramaterial.
Resultatlänkar
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png