Hoppa till sidans innehåll

Landslaget som åker på WAGM

19 MAJ 2022 09:43
WAGM 2022 närmar sig med stormsteg och det är otroligt roligt att få se landslaget återigen på mästerskap. Truppen som åker till WAGM kommer att representerar alla kategorier, vilket ger extra möjlighet till guldglans.
  • Skapad: 19 MAJ 2022 09:43

WAGM är som sagt ett mästerskap där vi har möjlighet att ta guld i många olika kategorier, och det känns därför extra spännande att följa landslaget under denna tävling. Vi kommer såklart att få tufft motstånd både från hemmanationen Finland som visade upp en fantastisk form under FiAGM, samt att Tjeckien är väldigt duktiga på denna bana.

Sverige har tidigare varit på banan för att spela och reka under två omgångar vilket har gett oss otroligt mycket mer kunskap om banorna och vilka spelsätt och bollar som passar. Vi tror att dessa rekresor kan vara avgörande för att kunna ta guld. Vi har filmat och skissat en spelplan och denna kommer att finslipas under träningsdagarna innan WAGM.

Laget som åker och representerar Sverige under WAGM består av allt ifrån tidigare världsmästare och SAGM-vinnare till landslagsdebutanter. Blandningen av spelarna är den perfekta mixen och vi har starka kandidater för både ta individuella - och lagguld.

Här är laget som åker:

Gunnar Bengtsson
Christer Söderlund
Kevin Sundström
Alexander Dahlstedt
Jenny Erlandsson
Carolin Svensson
Eddie Söderlund
Anders Lönnqvist
Amir el-Quachani
Anton Eriksson
Lina Lennestål
Annelie Lundell

Tidigare i höst har bruttotruppen för landslaget presenterats och alla spelare utom 2 ingår i bruttotruppen. I presentation från landslagsorganisationen var vi tydliga med att vi absolut tittar på spelare som vi anser gör bra resultat på tävlingar och träningar. Två spelare tycker vi har utmärkt sig som inte ingår i Bruttotruppen och det är Eddie Söderlund och Anders Lönnqvist. Vi välkomnar dom och tror att de kommer tillföra mycket till ett redan starkt landslag.

Landslagsledningen som åker blir Magnus Lampert som överledare och förbundskapten, Fredrik Tagesson som bancoach och till sist så inväntar vi svar från Jens Bergström som har fått ett positivt förhandsbesked.

Tävlingen spelas mellan 17-19:e juni i Kuopio, Finland. En rapport kommer att presenteras om träningsdagarna och inför tävlingen, samt att vi då presenterar länkar där ni kan följa landslaget live.  

Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png