Hoppa till sidans innehåll

LANDSLAGSLÄGER I HELGEN

26 OKT 2021 11:50
I helgen samlades stora delar av landslagen i Eskilstuna för att gå igenom struktur, organisation och framtid. Helgen bjöd på mycket information, föreläsningar och en hel del rolig bangolfträning.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2021 11:50

Redan förra året planerades det ett läger för landslaget i Eskilstuna, tyvärr fick vi ställa in det lägret på grund av en andra våg av Covid-19. Det var oerhört tråkigt men ändå ett helt rätt beslut.

Landslaget har spenderat en helg tillsammans och det har varit grenöverskridande erfarenhetsutbyten där spelarna har fått både tränat och diskuterat i grupper från olika nivåer och underlag. Detta är viktigt för att vi ska kunna arbeta som ETT landslag i framtiden.

Helgen planerades av Sportchefen Magnus Lampert och leddes tillsammans med Stefan Gillberg.

- Det var en mycket givande helg för många inblandade, säger Magnus och fortsätter. Det var både spelare, ledare och förbundskaptener på plats och det känns som att lägret gav energi till alla. Det är viktigt att träffas och diskutera framtid avslutar Magnus.

En mycket uppskattad del av lägret var föreläsningen kring mental träning av Lennart Augustsson. Lennart har lång erfarenhet inom individ- och organisationsutveckling och han lyfte många viktiga punkter som är nödvändiga att hantera i pressade tävlingssituationer.

Mental träning är också något som många vill jobba vidare med och vi hoppas på att denna föreläsning gav grunden till ett långt och gediget arbete med spelarnas mentala egenskaper.

Utöver föreläsningar och diskussioner så innehöll lägret en hel del bangolfträning, både på EB och filt. Spelarna sattes i situationer och med bollar som inte vanligtvis spelas. Detta var en uppskattad del och förhoppningsvis så kan spelarna använda sig av dessa träningsredskap på hemmaplan.

Över lag var det ett mycket lyckat läger med många bra ”inputs”. Utifrån de punkter som har kommit fram under lägret, samt de som finns framtagna i Utvecklingsplanen 2025, så kommer landslagsledningen att jobba hårt för att spelarna ska få en bra möjlighet till utveckling mellan tävlingar och läger. Samt att maximera de resurser vi har under tävlingar för att vi ska kunna ta guld i kommande mästerskap.

Foton från helgen

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png