Hoppa till sidans innehåll

MOS-LANDSLAGET TÄVLAR I FINLAND

27 AUG 2021 08:56
Svenska MOS-landslaget befinner sig i Finland för att tävla i FiAGM, Finnish Adventure Golf Masters under helgen.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2021 08:56

Landslagstruppen har nu befunnit sig i Kuopio i Finland några dagar för träning. På avresedagen fick media en intervju med Förbundskaptenen Magnus Lampert som berättade:

- Egentligen skulle det ha spelats WAGM i Kuopio i år, men det har blivit uppskjutet till 2022. För landslaget är det en perfekt rek-resa för att lära känna banan. Vi kan få mycket information om anläggningen och banan inför kommande VM. 

Media passade även på att få lite tankar från en av de tongivande spelarna i truppen, Gunnar Bengtsson. Han berättar om känslan inför första internationella tävlingen efter det långa pandemiuppehållet:

- Först måste jag nog säga att det framför allt ska bli fantastiskt roligt att komma ut och spela internationellt igen! Jag insåg nog inte hur mycket jag har saknat det faktiskt.

Sen är det ju roligt att det första internationella uppdraget på länge blir på den anläggning där WAGM ska spelas 2022. Eftersom vi nu skickar en bra trupp (läs förtrupp) kommer Sverige att vara väl förberedda inför nästa års största tävling för oss MOS-spelare.

För egen del uppskattar jag väldigt mycket att Svenska Bangolfförbundet satsar på att skicka sex spelare och två ledare i sex dagar på vad som ändå är en relativt liten tävling i sammanhanget. Det visar på att visionen vi arbetar mot där vi i Sverige ska vara och känna oss som ETT landslag, inte flera olika som juniorlandslag, seniorlandslag eller MOS-landslag, inte är tomma ord.

När det gäller själva tävlingen i Kuopio verkar det som att banorna är lite annorlunda mot dem vi spelat på den senaste tiden. Inte så många nackar att valla i eller stora sug kring kopparna gör att varje spik blir viktig. Snarare än att kräva varv på 24 slag verkar det handla om att 30 slag per varv blir slagkraftigt.

Även om vårt huvudmål är att förbereda landslaget inför WAGM 2022 skulle det förstås vara kul om en svensk kunde snuva finnarna på titeln. 

Sverige ställer upp med två mixade lag och spelartruppen ser ut enligt följande.

Gunnar Bengtsson
Christer Söderlund
Jens Bergström
Morgan Munther
Annelie Lundell
Jenny Erlandsson

Magnus Lampert avslutade med att:
- Vi tror att vi har stora chanser att göra bra resultat på tävlingen, men vårt fokus är på att få så bra information som möjligt inför WAGM.

Information om anläggningen och tävlingen hittar du HÄR.

Mer information om hur träningen har gått de första dagarna kommer under dagen.

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png