Hoppa till sidans innehåll

NYA SVENSKA MÄSTARE

17 OKT 2021 14:24
Svenska mästarna har korats på Mixed-SM i Uppsala, efter en mycket jämn kamp!
  • Skapad: 17 OKT 2021 14:24

DE NYA SVENSKA MÄSTARNA HAR KORATS!

Sandra Kungsman och Alexander Malina, Uppsala BGK segrade i den öppna klassen.

Tuula och Claes Mörck, Asarums BGK segrade i OT-klasen.

Mixed-SM spelades i Uppsalas inomhushall och det blev en mycket jämn kamp om medaljerna in i det sista.

I OT-klassen bytte de tre paren i topp plats några gånger under sista dagens spel och det var otroligt jämnt hela vägen in till sista banan spelats. Till slut var det Tuula och Claes som tog hem segern med 3 slag före silvermedaljörerna Sandra Walker och Stefan Gillberg (MGK Sibeliusparken/Jönköpings BGK) och endast 1 slag efter dem hittar vi bronsmedaljörerna Ginalyn och Håkan Robertsson (Mosås BGK).

OT_medalj_2.jpg

I den öppna klassen stod kampen mellan de två favorittippade paren från Uppsala BGK, Karin Olsson och Carl-Johan Ryner samt Sandra Kungsman och Alexander Malina. Redan på varv 2 under lördagen tog Sandra och Alexander ett litet grepp om ledningen med 3 slag. De lyckades sedan behålla ledningen under hela tävlingen och kunde slutligen ta hem segern med 5 slag efter stabilt spel. Bronset till Rebecka Johansson och Milan Bilén (Gullbergsbro BGK) efter en fantastisk upphämtning under andra dagens spel. De låg på 6:e plats efter första dagen men fick under söndagen till ett imponerande spel som tog dem hela vägen till medalj.

Media har fått ett par intervjuer efter avslutad tävling.

Alexander Malina:

- Vi båda tycker att det känns helt fantastiskt och vi är otroligt nöjda över vårt spel. Vi spelade stabilt och säkert och lyckades få ner några varv lägre än vi hoppats på. Detta var mitt (Alexander) första SM-guld och dessutom första gången som jag ställer upp i Mixed-SM! Vi båda tyckte att det var otroligt kul att spela tillsammans!

Carl-Johan Ryner:

Det var intressent att tävla på banorna. Praktiskt fungerade det utmärkt och banorna är roliga och utslagsgivande. Spelmässigt är vi inte nöjda med vår prestation. Vi hade satt ett mål att vara 5 under på vardera halva av anläggningen, alltså 26 i snitt. Med 5 st varv på 28 så är det uppenbart att vi var för dåliga, både på val av spellinje och utförandet. Sandra och Alexander är värdiga vinnare, de spelade bra och stabilt hela tävlingen.

Resultatlänk

Foton från finaldagen

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png