Hoppa till sidans innehåll

ÖST TOG HEM SEGERN I BÅDA LAGKLASSERNA

10 APR 2022 18:09
Under Snöflingan har vi fått se många imponerande unga talanger och fina resultat. Och bäst av alla var Öst som segrade i både ungdoms- och junior/U23-klassen.
  • Uppdaterad: 10 APR 2022 18:09

Första 'Snöflingan' har genomförts och vädret gjorde tävlingens namn rättvisa en stund under fredagen, då det drog in en liten lätt snöstorm över Asarum. Tacobuffé och 5-kamp stod på programmet under fredag kväll som inledning på tävlingshelgen och alla verkade nöjda, glada och förväntansfulla inför helgens tävling.

Under helgen fick vi se många fina resultat i samtliga klasser. Anton Eriksson, MGK 49 Nyköping fick till ett imponerande 19-varv under lördagen, och under söndagen lyckades även Jonathan Lindoff, Uppsala BGK med ett 19-varv.

LAGTÄVLING

Det var två ungdomslag på tävlingen och här tog Öst 3 "Tredjeplatsarna" hem segern mot Syds "Röda drakarna. Här var det ett par varv som blev väldigt jämna och där endast 1 slag avgjorde poäng eller inte. Härligt kämpat av de unga spelarna och till sydspelarna, som gjorde sin allra första tävling någonsin, får vi säga grattis till personbästa för allihop.

P1046252.JPG

I junior/U23-klassen ledde Öst 1 "JFAKL" från start och kunde ta hem segern med stor marginal före Mellansvenska följda av Nord 1 "Björkens bullar". Här kan nämnas att "Björkens bullar" tangerade tävlingens bästa varvresultat när laget gick in på fina 71 slag.

P1046272.JPG

Efter en kort paus var det så dags för den individuella tävlingen över två varv. 

INDIVIDUELL TÄVLING

I ungdomsklassen var det efter första varvet de två systrarna Spets, Elin och Jill från Uppsala BGK, som låg i topp med samma antal slag och tätt efter var Moa Björklund, Tantogårdens BGK. Under andra varvet fortsatte Elin och Jill spela bra men här tappade Jill några förargliga slag i slutet och segern gick till Elin. För Moa gick det väldigt bra fram till bana 14 men hon fick det inte riktigt att stämma på slutet och med ett fint spel kunde Hugo Hörnsten, Örnsköldsviks MGK gå om Moa med endast 2 slag och ta hem bronsplatsen.

P1046274.JPG

Jill Spets, Elin Spets, Hugo Hörnsten

Även i juniorklassen var det efter första varvet ett syskonpar, Filip och Emilia Björklund, Tantogårdens BGK, som var i topp. Filip på 21 slag och Emilia på 22 slag, vilket även var antalet slag för Anton Eriksson, MGK 49 Nyköping. 
Andra varvet blev en rysare då Filip slog en aning löst på sista banan och gick in på 25 slag medan både Emilia och Anton spikade denna bana och båda därmed fick till 24-varv. Resultatet visade alltså 46 slag för alla tre och det skulle bli sudden om pallplatserna.
På bana 4, kanonen, började Emilia och då ville inte bollen in i röret till en början och en 4:a var ett faktum. Dags för Filip och då verkade bollen tycka att det skulle vara "rättvist" så även han fick 4. Anton var sist ut och här rullade bollen ljudlöst och snyggt in i röret och hans spik bröt den totala tystnaden då han kunde applåderas till segern. Filip och Emilia fick fortsätta ett par banor till innan Emilia fick se sig besegrad av brorsan.

P1046281.JPG

Filip Björklund, Anton Eriksson, Emilia Björklund

I U23-klassen deltog tre spelare från Uppsala BGK och här imponerade Jonathan Lindoff då han började första varvet med ett snyggt 20-varv och för att sätta pricken över i:et så slog han till med 19 på sista varvet och tävlingens andra blå varv. Här blev det Love Svensson som knep andraplatsen, två slag före Johanna Lindoff.

P1046286.JPG

Love Svensson, Jonathan Lindoff, Johanna Lindoff

Ett stort GRATTIS till alla segrare och pallplatser! 
Och Grattis till alla övriga för en mycket bra genomförd tävling!

Tack även till Asarums BGK med personal och medlemmar som jobbat under dessa dagar!

Resultatlistor hittas här

Foton från invigning

Foton från tävlingen

Foton från prisutdelningen

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png