Hoppa till sidans innehåll

SERIESPELET AVGJORT - SPÄNNANDE I BORÅS

24 JUL 2022 20:12
Sista omgången i division 1 södra blev helt avgörande för vem som skulle gå upp i elitserien, spela i elitettan, samt degraderas till div 2. Med andra ord var det en dramatisk avslutning i Borås.
  • Skapad: 24 JUL 2022 20:12

Malmö och Sjöviken låg i toppen efter andra omgången och båda lagen vann alla helgens matcher fram till det sista avgörandet då lagen möttes i allra sista matchen. Samtidigt stred Askim och Haga i olika matcher för en plats i elitettan. Bottenstriden stod mellan Uddevalla och Borås. I Borås händer det mesta från bana 11 (örkelljungan) och in i mål. Där fanns de fem banorna som hade högst snitt.

Leif Johansson, ankaret i Borås, hade ingen lätt uppgift: att försöka hänga med helgens suveräna lirare Daniel Zetterfors. Matchen slutade med vinst för Daniels Uddevalla och därmed hamnade Borås på jumboplatsen.

Askim mötte elitettanklara Hjelmsjö. Vinst för Askim skulle säkra spel i elitettan. Om de förlorade och Haga samtidigt skulle vinna över ingenmansland-placerade Nässjö, skulle Haga ta den sista platsen i elitettan. Haga kämpade och slet med fick se sig besegrade med 8 slag över Nässjö och därmed är de kvar i div 1 nästa år.

Askimsgänget kunde inte stå emot välspelande Martin Lundells (3a på raka listan) Hjelmsjögäng som öste på med sitt näst bästa lagvarv. ”Tack vare” Hagas förlust får Askim ändå ta steget upp i elitettan.

Malmö inledde kampen om elitserien lite nervöst mot Sjöviken men kom så småningom igång. Lars-Peter ”LP” Nilsson hade bestämt sig för att Sjöviken skulle vinna…han startade med 6 spik, vilket var en omöjlig uppgift för Jari Luhanko att svara på. I slutet av matchen var det lite berg-o-dalbana i resultaten i båda lagen, vilket som sagt var utmärkande för Borås anläggning. Sjöviken förvaltade den ledning som de hade skaffat sig och vann till slut med 6 slag, mycket tack vare LP:s 26-varv (han var näst bäst på raka listan).

Grattis Sjöviken till spel i elitserien nästa år!

Malmö, Hjelmsjö och Askim till elitettan. Haga, Nässjö och Uddevalla är kvar i div 1, medan Borås får
spela div 2.

Slutresultat, div 1 södra

Skribent: Annelie Lundell / Mediakommittén
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png