Hoppa till sidans innehåll

Styrelsebeslut angående WAGM

12 MAJ 2022 10:37
Efter att sportchefen Magnus Lampert svarat nej på en förfrågan att anmäla klubbspelare till WAGM vart det stora skriverier på sociala medier. Förbundsstyrelsen beslutade därför att sammankalla till ett extra möte för att ta beslut i ärendet.
  • Skapad: 12 MAJ 2022 10:37

Styrelsen sammanträdde under onsdagskvällen för att ta beslut om klubbspelare ska kunna  spela WAGM eller ej. Efter Magnus Lamperts framförande och föredragning av sina argument varför klubbspelare inte ska spela WAGM så beslutade förbundsstyrelsen enhälligt att stödja hans beslut. 

Magnus Lampert är inte ute efter att stoppa eller förstöra för specifika spelare. Han vill utveckla och professionallisera sporten, och förklarar med egna ord.

- De två huvudanledningarna är att jag tycker att det endast är uttagna landslagsspelare som blir uttagna som ska få möjligheten att spela. Detta gör att vi kan ställa ännu högre krav på bangolfsverige om man vill nå den hösta nivån. Den andra anledningen är att jag har påbörjat ett arbete med att utöka marknadsaktiviteterna för förbundet och landslaget med fler och fler samarbetspartners som vill vara med och sponsra och synas tillsammans med landslaget. Och om vi då har spelare utanför landslaget som hamnar i mediala sammanhang har vi väldigt svårt att förklara denna situation för våra sponsorer. Till sist är detta beslut också kopplat till RF och deras bidrag som vi får, både under och efter mästerskapet.

Magnus förstår att det finns historia bakom denna fråga och respekterar det. Samtidigt kommer sportchefen att ta åt sig kring kritiken att kommunikationen kring detta beslut borde ha gått ut tidigare.

Nu när detta beslut är fattat av förbundsstyrelsen så hoppas vi att spelare respekterar beslutet trots meningsskiljaktigheter. 

- Ibland tas enkla beslut och ibland tas svårare. Det är dock glädjande att styrelsen var eniga i beslutet. Vi gör detta för att stärka Svensk Bangolf och dess framtid, avslutar Ordförande Mats Söderkvist. 

Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png