Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bangolfförbundet söker Generalsekreterare

17 JAN 2022 09:39
Svenska Bangolfförbundet söker en ny generalsekreterare. Generalsekreteraren skall arbeta för att förvalta och utveckla Svenska Bangolfförbundet verksamhet.
 • Uppdaterad: 17 JAN 2022 09:39

Vår nuvarande Generalsekreterare (GS), gick hastigt bort i slutet av 2021 och vi söker därför en efterträdare till honom. För oss är rätt person viktigare än geografisk placering och vi kan därför tänka oss att flytta vårt kansli till annan ort om det skulle behövas.

GS skall arbeta för att förvalta och utveckla Svenska Bangolfförbundet verksamhet och ansvarar för förbundets centrala kansli och dess verksamhet. Förutom GS finns en Sportchef anställd som jobbar med bas i Hudiksvall som ingår i förbundets kansli. GS rapporterar direkt till förbundsstyrelsen och har dess ordförande som närmaste chef.

I GS arbetsuppgifter ingår:

 • Säkerställa att förbundsstyrelsens beslut verkställs

 • Vara förbundets kontaktperson, talesperson och ibland ansikte utåt i olika sammanhang.

 • Svara på samtal till förbundets officiella telefonnummer och mailadress.

 • Ansvara för förbundets löpande ekonomi inklusive löpande bokföring, leverantörsbetalningar, fakturera avgifter till klubbar, löner och skatter samt uppföljning av budget.

 • Administration där allt från upprättande av protokoll från styrelsen till kontakter med klubbar, myndigheter och Riksidrottsförbundet (RF) ingår.

 • Personalansvar för förbundets anställda, varav en är heltidsanställd och ett större antal timanställda.

 • Planera, förbereda, boka och medverka på styrelsemöten som mötessekreterare, upprätta kallelser och åtgärdslistor samt årsmöteshandlingar och verksamhetsberättelse.

 • Agera supportperson för klubbarnas hantering av förbundets medlems och licensregister.

 • Vara ansvarig utgivare för förbundets tidning Bangolf.

 • Boka resor och hotell för förbundets styrelse, kommittéer och landslag

 • Medverka på olika RF-möten som representant för förbundet samt upprätta redovisning och statistik till RF kring hur anslag har använts.

 • Vara administratör för förbundets tävlings och resultatregister HCP-online samt upprätta förbundstävlingar i detta.

 • Säkerställa att våra olika förbundsarrangemang och SM kan arrangeras på smidigt sätt genom att tillsammans med bland annat SM-ansvarig ha kontakt med lokal arrangör samt sköta inköp av SM-medaljer/pokaler.

 • Bevaka och skriva nyheter om vissa tävlingar för hemsida och Bangolftidningen samt synliggöra dessa nyheter via förbundets kanaler på sociala medier.

 • Administrera och vid behov uppdatera i regler och andra förbundsdokument.

 • Hantera domarersättningar vid seriespel och vissa förbundsarrangemang samt registrera

  domarrapporter. Upprätthålla aktuellt register för domare- och tävlingsledarlicenser.

 • Vara förbundets primära kontakt mot World Minigolfsport Federation (WMF) och rapportera bland annat medlemsstatistik, SM-resultat och godkända anläggningar till WMF.

 • Hjälpa våra medlemsklubbar i frågeställningar om föreningsjuridik och vilket ansvar som enskilda medlemmar och styrelser kan åläggas i en ideell förening.

 • Kontakt i anti-dopingfrågor.

Vi söker dig som har erfarenhet av löpande bokföringsarbete och administrativt arbete. Tjänsten kräver gymnasieutbildning. Högre utbildning från en för arbetsuppgifterna relevant universitets eller högskoleutbildning är meriterande. Har du även erfarenhet av personalansvar är det meriterande.

Du har ett stort eget driv och förmåga att arbeta effektivt utan daglig arbetsledning. Du lägger stor vikt vid att kunna agera professionellt i enlighet med fattade beslut och hålla tidplaner. Du är prestigelös och har förmåga att hantera många parallella små och stora frågor. Du har en god samarbetsförmåga och kan ha många bollar i luften samtidigt. Du har god kunskap om modern teknik och använder datorer och dess mjukvaror utan problem. Du är en van kommunikatör och utrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kännedom om sporten bangolf och vi tror att det är en stor fördel om du har en gedigen erfarenhet från ideell verksamhet och föreningsarbete gärna i styrelse eller ledarroller.

I tjänster ingår en del resor och arbete på helger, som kompenseras mot ledig tid under veckodagar.

Skicka din ansökan med CV och löneanspråk till förbundets kassör Hans Bergström på mail This is a mailto link senast den 10 februari.

Frågor om tjänsten besvaras av Orförande Mats Söderkvist 070-849 14 30 eller Hans Bergström 070-237 63 76

Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse med önskan om att genomföra ett parallellt arbete med vår tillförordnade ekonomiansvarige vid överlämning. Förbundet kan komma att genomföra intervjuer med lämpliga kandidater löpande även innan den 10 februari.

Bangolfen har funnits i Sverige sedan 1932 då den första klubben bildades i Eskilstuna. 1937 bildades Svenska Bangolfförbundet som varit medlem i Riksidrottsförbundet sedan 1958.

Svenska Bangolfförbundet är organiserat i sex distrikt och 85 föreningar. Antalet medlemmar i förbundets föreningar är cirka 7000.

Svenska Bangolfförbundet omsätter i dagsläget ca 5 MSEK/år och har 2 personer anställda. En del av jobbet som görs inom förbundet sköts även helt ideellt av styrelse och kommittéledamöter.

Förbundets kansli ligger idag i Örkelljunga med en filial i Hudiksvall. Kansliet kommer dock att flytta från örkelljunga till den plats den nya GS finner lämplig.

Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-3 300x423.pngExtramaterial.
Resultatlänkar
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png