Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA MÄSTARNA I MATCHSPEL ÄR KORADE

03 JUL 2022 09:20
Svenska mästare i Matchspel 2022 heter Carolin Svensson och Carl-Johan Ryner!
  • Skapad: 03 JUL 2022 09:20

Under lördagen spelades matchspelet som avslutning på 2022 års SM i Linköping. Här var det alltså spel om banvinster där spelaren med lägst antal slag på banan tog hem poängen. 

De 32 kvalificerade spelarna i herrklassen efter kvalet i slagsspelet startade med 16-delsfinal på lördag morgon. Efter detta var det dags för 8-delsfinal och då anslöt de 16 kvalificerade damerna.

Det blev många jämna matcher under dagen där en del fick avgöras med sudden. 

När det var dags för semifinal så var det väldigt "rött" i startfältet för damerna då 3 spelare från Asarum skulle fightas om finalspel/bronsmatch, Josefin Hansson, Wilma Harrysson och Agneta Harrysson. Och så den nyligen korade världsmästarinnan Carolin Svensson från Tyresö.
I herrklassen hade Carl-Johan Ryner - Uppsala, Björn Carrö - Södertälje, Gunnar Bengtsson - Askim och Mattias Ståhl - Kungälv tagit sig.

Finalspelet sändes på SVT Play och spelarna fick invänta sändningstiden och förbereda sig.

I herrarnas match om bronset var det helt lika efter 9 spelade banor. Därefter tog Mattias ledningen med 2 slag när det återstod 3 banor. Men Gunnar gav sig inte och på de tre återstående banorna tog han 2 poäng och bronset fick därmed avgöras med sudden där Gunnar Bengtsson tog hem bronset på bana 1.

I finalen mellan Calle och Björn var det fördel Calle under hela matchen. Efter 13 spelade banor stod det 4-0 till Calle. Men Björn ville inte ge upp och tog ett poäng på bana 14. När sedan Calle spikade bana 15 och Björn inte lyckades matcha detta var matchen avgjord och Guldet gick därmed till Carl-Johan Ryner. 

Pallplatserna_herr.jpg

I damernas bronsmatch möttes klubbkompisarna Josefin Hansson och Wilma Harrysson där Wilma tog 1 poäng direkt på bana 1. Därefter spelade de lika fram till bana 9 där Wilma tog ytterligare 1 poäng. Josefin fick till en spik på bana 15 och matchen levde ännu och avgjordes inte förrän bana 18 då ställningen blev 2-1 till Wilma.

I finalen mellan Carolin och Agneta blev det en riktigt jämn kamp om guldet. Carolin som nyligen spelade i MOS-landslaget och där tog hem ett individuellt guld fick ett tufft motstånd. Efter 9 spelade banor stod det 3-1 till Carro men med ett par spik till så hade Agneta utjämnat till 3-3 på bana 14. På bana 17 fick Carro ett förargligt snedutsläpp medan Agneta spikade och ledde nu med 4-3 inför sista banan. Agneta började och fick till ett bra slag men bollen nådde inte riktigt koppen, medan Carro slog ett perfekt slag och nu hade fått till ett särspel. 
Här avgjorde Carro på bana 2 med en snygg spik!

Pallplatserna_dam.jpg

Resultatlänk till matchspelet

Fotoalbum

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png