Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE REDO FÖR FINNISH ADVENTURE GOLF MASTERS

27 AUG 2021 21:56
Kalla och regniga träningsdagar blev inledningen på träningen inför FiAGM, finska Adventure Golf Masters, som spelas denna helgen i Kuopio.
  • Skapad: 27 AUG 2021 21:56

Det var regnigt och kallt i Kuopio när första träningsdagarna gick av stapeln för MOS-landslaget inför FiAGM.

Omslaget i vädret ställde till det för spelarna under de första träningsdagarna på Bellanpuisto City Golf Club. Det bjöds på 10 grader, blåst och regn. Kanske inte det bästa vädret för att hitta de perfekta möjligheterna på banan. Men ihärdigt så har spelarna trotsat vädret och fått många bra träningstimmar de första dagarna. Även om solen tittade fram då och då under fredagsmorgonen så har det varit kallt. 

Bellanpuisto City Golf Club är en anläggning som verkligen bjuder spelarna på en tuff match och det finns inte många banor som är ”enkla”. Det finns ca. 5-7 banor som man absolut ”borde” slå spik på, därefter så behövs det noggrann avvägning för att få en spik. Det behövs även lite tur på många av banorna för att de ska rulla i på första slaget. På vissa banor måste man till och med avväga ett säkert slag för att inte riskera att behöva använda tre slag till hål. 

Anläggningen ligger nära vattnet och trots den piskande vinden så kan man skönja en vacker omgivning och det ser ut som att vi får uppleva ett bättre väder under tävlingsdagarna, vilket förhoppningsvis är till Sveriges fördel när det gäller resultatet. 

Spelarna har under dagarna provat en hel del olika linjer och bollar för att hitta de optimala slagen på de olika banorna. Ganska snabbt har de kommit fram till olika lösningar och även om det kan variera litegrann så ser det ut som att grundspelet redan har satt sig. 

Förbundskapten Magnus Lampert är optimistisk inför tävlingen. Och syftet med resan är lika som för landskampen i Voitsberg - skapa förutsättningar för att prestera 2022. 

- Vi har haft tuffa men bra dagar här i Kuopio. Banorna är inte enkla och det gäller verkligen att vara fokuserad på vissa slag för att inte göra misstag, säger Magnus Lampert och fortsätter. Vi är här för att göra just detta, minimera misstagen och sätta de säkra spelen. Vi har varit här några dagar men det ser väldigt bra ut just nu avslutar Magnus. 

Spelarna har varierat träning med en del träningsvarv. Detta har gjort att de fått möjligheten att se styrkor och svagheter i olika slag. En del har ändrats under tiden men det mesta börjar sätta sig och landslaget är redo för tävling imorgon. 

Ett stort LYCKA TILL skickar vi till samtliga i truppen!

Resultatlänk

Foton från träningsdagarna

Länk till hemsida

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png