Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Mats Nilsson, Svenska Bangolfförbundets generalsekreterare

17 DEC 2021 13:05
Fredagen 10 december fick vi det tragiska beskedet att Mats hastigt hade ryckts ifrån oss, i en alltför tidig ålder av 45 år. När beskedet kom gick en kall kår genom hela förbundet och mängder av människor fick möta en sorg som de inte var redo för.
  • Skapad: 17 DEC 2021 13:05

Mats föddes den 11 december 1975 i Örkelljunga där han växte upp med sin mamma, pappa och storasyster. Han kom tidigt att börja spela bangolf och med bangolffamiljen Göransson åkte han med på olika tävlingar. Redan i 13-årsåldern var Mats en mycket duktig spelare och hans tidigare kollega i förbundet, Jan-Åke Persson, har berättat om sitt första minne av Mats som sträcker sig 30 år tillbaka i tiden. Jan-Åke som var en etablerad spelare då mötte denne lille kille i Hjelmsjö CUP (Nattmara) och lyckades vinna med nöd och näppe. För Mats var det en stor händelse och han kunde fortfarande berätta vilket resultat de hade på nästan alla banor och att slutresultatet var 33-34 slag. Förlust för Mats men en stor bragd som han var mycket stolt över.

Mats började sin karriär i Hjelmsjö och var medlem i klubben där i många år. Han började i ungdomslaget och fortsatte i klubben ett antal år efter det. Sedan kom han att spelade för Värends BGK i några år för att därefter gå till klubben i Perstorp, där han spelade under många år och där även hans båda döttrar Jennifer och Julia Göransson började spela. Efter det blev det en tid i Växjö BGK innan han återvände till Hjelmsjö BGK under hösten 2017 igen, där han nu fick avsluta sin karriär.
Mats var en fantastisk bangolfspelare med sitt lugn, sitt fokus och en stor talang, men under den lågmälda ytan så fanns en stor tävlingsmänniska och vinnarskalle. Han hade helt enkelt alla kvaliteter som en bangolfare behöver.

Utöver detta var Mats en väldigt noggrann, ärlig och engagerad person. Han var en eldsjäl i de klubbar som han kom att spela för och han var även i många år aktiv i barn- och ungdomskommittén i förbundet. För Mats betydde barn- och ungdomsverksamheten mycket och när hans båda döttrar började spela blev det en stor del av hans liv. Att de delade denna idrott och åtskilliga gånger tävlade tillsammans var en stor lycka för honom och genom det delade intresset kom de varandra mycket nära.  Även om sporten var hans stora intresse så betydde familjen mest. Han var en otroligt snäll människa som ville alla väl och alltid fanns till hands för sina nära och kära när det behövdes.
En stor och lycklig dag för Mats var den vackra sommardagen 17 juni 2020 när han och hans fru Nina gifte sig. Det var stor kärlek i rösten när han pratade om denna dag och om sin älskade fru.

Inom sporten hade Mats även stora framgångar och för att bara nämna några blev det två raka SM-silver på filt individuellt 2015 och 2016, SM-brons 2018, SM-guld inomhus 2019 och med sitt lag i Hjelmsjö BGK spelade han hem segern i Svenska Cupen 2020. Under våren 2021 blev Mats en av de uttagna till bruttotruppen för det svenska landslaget och han såg fram emot kommande mästerskap.

Mats yrkesmässiga bakgrund som ekonomiansvarig för flera företag tillsammans med hans personlighet och stora bangolfengagemang bidrog till att han i april 2017 anställdes som generalsekreterare i förbundet.
I detta uppdrag har Mats haft en stor och viktig roll, vilken han skött med all heder och alltid för bangolfens bästa.

Runt om i Sverige och även utanför landets gränser är det många som nu sörjer Mats och som kommer fortsätta att minnas honom med stor glädje och vördnad.
Våra tankar går till Mats familj i deras saknad efter sin älskade make, bonuspappa, pappa, son, bror och till alla andra som stod honom nära.

Vi i styrelsen för bangolfförbundet minns Mats med stor tacksamhet som en varm, inkluderande och ansvarstagande människa, förebild och ledare.

Svenska Bangolfförbundet / genom Agneta Harrysson

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png