Hoppa till sidans innehåll

Spel i utlandet

28 OKT 2013 14:33
Med anledning av det stora svenska deltagandet i tävlingen på Åland tidigare i höst vill förbundsstyrelsen informera om följande
  • Skapad: 28 OKT 2013 14:33

Information till föreningar angående internationellt spel

 
Så här säger Riksidrottsförbundets stadgar:
8 § Medlems deltagande i den idrottsliga verksamheten 
Medlem har rätt att delta i föreningens idrottsliga verksamhet under de former som är vedertagna inom idrotten och på samma villkor som gäller för övriga medlemmar. 


Medlem får inte delta i tävling eller uppvisning utan medgivande av föreningsstyrelsen eller, om denna har så bestämt, av sektionsstyrelsen. Om medlem önskar delta i tävling eller uppvisning utanför Sverige, ska också vederbörande SF (specialidrottsförbund) ge sitt samtycke, såvida inte SF i sina stadgar eller i tävlingsregler fastställt annan ordning. 


Är arrangören inte ansluten till det SF som är organiserat för att omhänderha den idrottsgren vilken tävlingen eller uppvisningen gäller, får medlemmen delta endast om detta SF har godkänt deltagandet.

 

Detta innebär att föreningarna ska upplysa SBGF om någon medlem avser att medverka i en tävling utanför landets gränser.Den främsta anledningen till detta är att förbundet vill förvissa sig om att det är en tävling inte arrangeras av en organisation som står i konflikt med någon medlem av det internationella bangolfförbundet.

Det är också så att en medlem alltid representerar sin förening när denne deltar i en tävling och om tävlingen går utanför landets gränser representerar man inte bara sin förening utan även sitt land. Därför ska förbundet ha kunskap om var svenska spelare tävlar i utlandet.

Det enklaste sättet att anmäla att spelare från föreningen deltar i en utländsk tävling är att skicka ett mejl till This is a mailto link eller ringa kansliet på 031-7266195.

Observera att kravet på att ha spelarlicens gäller även vid deltagande i utländska tävlingar. Har spelaren inte licens ska klubben inte godkänna att spelaren deltar i tävlingar utanför de egna hemmabanorna vare sig nationellt eller internationellt.

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png