Hoppa till sidans innehåll

Allmänhetspel är INTE offentlig tillställning.

24 MAR 2021 07:24
Varje förening ska göra sin bedömning om hur många besökare man kan ta emot.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2021 07:24

Snart är det tid för bangolfföreningarna att öppna sina anläggningar utomhus för allmänheten. Det har kommit en del frågor till kansliet om hur många besökare man får ta emot och här kommer några rader som förhoppningsvis kan vara till vägledning för föreningarna.

 

Enligt Riksidrottsförbundets coronaavdelning;

8 personer är begränsningen för antal deltagare vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Så om det inte är fråga om tävling eller träning ser vi inte att verksamheten vid en bangolfbana är en offentlig tillställning. Maxantalet om 1 besökare per 10 kvadratmeter gäller för inomhusanläggning och träffar därmed inte heller verksamheten vid bangolfanläggningar utomhus. Föreningarna har istället att se till att trängsel inte uppstår och detta gäller även vid in- och utpassager till anläggningen.

 

Annars tycker jag att Andreas Feuk, BGK Linjen sammanfattar det väl i FB-gruppen ”Bangolfare i Sverige”:

Max 8 personer är gränsen för föreningssammankomster (utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten). Allmänhetspelet (öppen, spontanverksamhet) regleras utifrån pandemilagen och pandemiförordningen och medger öppethållande med ett av varje förening framtaget maxantal utifrån yta, förutsättningar med mera. Viktigt dock att följa alla de restriktioner som finns kopplat till lagen.

 

För att Ni ska få ett konkret exempel så informerar jag hur klubben som jag representerar - Hjelmsjö BGK, har tänkt. Vi har två anläggningar där det inte är särskilt stort avstånd mellan banorna. Vår bedömning är max 36 personer per anläggning, utifrån fyra personer per sällskap samt att där ska vara en bana ledig mellan sällskapen, dvs 9 banor x 4 personer = 36 personer. Vi kommer sätta upp affischer eller skyltar där vi uppmanar besökare att följa Folkhälsomyndighetens råd samt övriga råd som kommer här nedan;

Visa omtanke i kassakön

Kontaktlös betalning

Maxantal besökare

 

/Mats Nilsson

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png