Hoppa till sidans innehåll

Digital kurs tillgänglig

05 JAN 2021 15:02
Öppen för alla bangolfare under hela 2021.
  • Skapad: 05 JAN 2021 15:02

Värdskapet är konsten, att få både sig själv och andra att känna sig välkomna. Det kan låta självklart, men kräver ibland att man stannar upp och reflekterar. Ett gott värdskap, det som i vardagen visar sig i form av trivsel och god stämning, är en dörröppnare. Men för att verkligen kunna tala om värdskap, så ska båda parter uppleva mervärden av utbytet.

 

Vårens årsmöte genomfördes i digital form vilket innebar att seminarierna ställdes in. Ett av de tilltänkta seminarierna skulle introducera värdskap. Nu har föreläsarna från RF-SISU Sörmland tagit fram ett digitalt kursmaterial. Syftet är att presentera grunderna i värdskap. Föreningar som lyckas ta till sig av budskapet i Värdskapsutbildningen kommer att bli mer attraktiva föreningar!

 

Kursen består av fem videofilmer á cirka tio minuter vardera. Varje film avslutas med en reflektionsuppgift. Ju noggrannare du gör reflektionsuppgifterna, desto större chans att du kan få ut något av kursen.

 

Vill du genomföra kursen? Mejla This is a mailto link så får du länken till videoklippen. Vi vill även veta din förening för vår egen statistiks skull. Vi ber er att inte sprida länken vidare av upphovsskäl. Till varje videoklipp finns en reflektionsuppgift. Om du vill, så kan du dela dina tankar kring reflektionsuppgiften genom att klicka på den länk som finns under ”Läs mer” vid varje video. Kursen är helt avgiftsfri. Den finns tillgänglig under hela 2021. Men, det finns inget bättre tillfälle att börja med den - än just nu! 

 

Kursen kan genomföras även av dig som individ. För att uppnå effekt i föreningen är vi dock övertygade om att flera i föreningen behöver genomföra kursen. Kursen vänder sig till alla i föreningen, såväl medlemmar som styrelsevalda. Sprid gärna information om kursen till övriga medlemmar i din förening.

 

 

Du som under kursen känner att du är sugen på att vidga ditt perspektiv när det kommer till värdskap, kan kostnadsfritt låna boken ”Det goda värdskapet”. Den är lättläst och tar upp många exempel från verkligheten på hur människor har tillämpat värdskap i sin vardag. Läs bland annat om busschauffören i Umeå som ”kidnappade” taxiresenärer och såg linjesträckningen som ett hinder för att ge riktigt god service. Där finns också chefen på den kända snabbmatskedjan som förklarar för sina övriga gäster varför en kund behöver få gå före. Men, gästen har inte alltid rätt utan ska också hålla sig inom möjlighetens gränser, vilket bokens historia om mannen på Londonflygningen visar. Sammantaget en dos positiv blick på världen och våra möjligheter att förändra i det lilla. Det börjar alltid med oss själva.

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png