Hoppa till sidans innehåll

Inställda förbundsarrangemang.

26 MAJ 2021 08:37
Svenska Bangolfförbundet (SBGF) har beslutat om att ställa in förbundsarrangemang och samtidigt öppna upp för nationella tävlingar.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 08:37

Under tisdagskvällen den 25 maj beslutade SBGF:s förbundsstyrelse följande när det gäller tävlingar den närmaste tiden; 

* Att ställa in SM i Skoghall
* Att ställa in Oldtimers-SM i Eskilstuna
* Att ställa in Svenska Serien 2021
* Att öppna upp för föreningarna att spela klubbtävlingar utomhus fr.o.m. 1 juni
* Att sanktionera nationella tävlingar utomhus fr.o.m. 1 juli
(OBS! att lokala restriktioner kan förekomma)
 

SBGF har i samråd med arrangörsklubbarna, Skoghall och Eskilstuna valt att ställa in förbundsarrangemangen SM och Oldtimers-SM. Idagsläget är det fortfarande stor smittspridning i dessa regioner, svårt att få funktionärer att ställa upp under rådande pandemi samt att andra större evenemang har ställts in här. Detta var en del av anledningarna till att arrangemangen ställts in.

När det gäller Svenska Serien hade SBGF avsikt för att den skulle genomföras i år, därav scenarioplaneringen. Tyvärr är det fortfarande hög smittspridning i landet samt att vaccinationen har tagit betydligt längre tid än vad som uppskattades i våras. För att få så bra beslutsunderlag som möjligt till gårdagens styrelsemöte skickades en enkät ut till anmälda lag i Svenska Serien i mitten av maj, för att få deras synpunkter på att genomföra serien i år eller inte. Enkäten som skickades till ordförande i klubbarna fick bra gensvar, hela 54 av 68 lag besvarade enkäten. Hela 69% var emot att spela eftersom de ansåg bland annat att det kunde leda till w.o. för lag ifall symptom/sjukdom uppstod, att alla inte skulle hinna bli vaccinerade, att spelare skulle få svårt att få semester till andra och tredje omgången m.m. Därför beslutade SBGF att Svenska Serien ställs in i år och siktar på att köra igång igen 2022.

 
 

Samtidigt vill SBGF att utomhussäsongen ska komma igång. Tidigare i maj meddelande Riksidrottsförbundet (RF) att vissa lättnader för idrotten kommer att verkställas den 1 juni. Detta gäller fr.o.m. 1 juni;

* Tävling och match samt mindre cuper utomhus och inomhus tillåts för barn och ungdomar.
* Sommarläger och kollo tillåts för barn och ungdomar.
* Tävling och match i mindre skala tillåts för vuxna utomhus.
* Tävling för idrotter på väg, vatten och i skog tillåts för 150 personer.
* 500 personer tillåts för publik med anvisad plats utomhus.
* 100 personer tillåts för publik utan anvisad plats utomhus.
* 8 personer tillåts fortsatt för publik utan ansvisad plats inomhus.
* 50 personer tillåts för publik med anvisad plats inomhus.

Vad gäller då för bangolfen?

Tävling och match i mindre skala tillåts för vuxna utomhus. Vad innebär i mindre skala? Hur många personer är det?. Det svaret har vi ännu inte fått från RF som i sin tur jagar Folkhälsomyndigheten om förtydligande i frågan. I mindre skala konstaterade SBGF att föreningarnas klubbtävlingar går under, varav SBGF beslutade att föreningarna återigen får spela sina veckotävlingar och klubbmästerskap.

Som avslutning beslutades att tillåta sanktion för våra nationella tävlingar fr.om. 1 juli. Till om med den 6 juni har alla klubbar nu möjlighet om att ansöka om att få arrangera nationella tävlingar. På grund av ovanstående beslut finns det flera lediga helger i juli att ha nationella tävlingar på, men det är fritt fram att ansöka om vilka datum som helst, så länge det inte krocka med förbundsarrangemang i landet eller andra tävlingar i samma distrikt. Ett nytt uppdaterat tävlingsprogram kommer sedan att presenteras senast den 13 juni.

SBGF kommer att komplettera med fler detaljer vad som gäller vid tävlingar fr.o.m. 1 juli efter att ha fått besked från Folkhälsomyndigeten och RF. 

OBS! Att lokala föreskrifter och restriktioner kan förekomma och de ska följas!

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png