Hoppa till sidans innehåll

Valberedningens förslag

15 MAR 2021 13:58
Svenska Bangolfförbundets valberedning förslag inför årsmötet 2021.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 13:58

Valberedningen föreslår att förbundsmötet väljer följande personer till Svenska Bangolfförbundets styrelse samt revisorer och disciplinnämnd i samband med årsmötet 11 april 2021.

 

  • SBGFs stadgar föreskriver att ettdera könet ska vara representerat med minst 40% (ordförande ej inräknad) i förbundsstyrelsen
  • Förbundsstyrelsen har genom kontakt och protokollsutdrag till valberedningen, önskat utökning av styrelsen med en (1) ledamot
  • SBGFs nuvarande stadgar ger årsmötet möjlighet att besluta om utökning av styrelsen

 

Sammantaget ser därför valberedningen möjligheten att utöka styrelsen med en (1) ledamot, vilket skulle innebära att vi går på förbundsstyrelsens önskemål. 

 

Förbundsstyrelsen

Ordförande 1 år Nyval Mats Söderkvist Daga BGK Mellansvenska
           
Ledamot 2 år Omval Hans Bergström Uddevalla BGK Västsvenska
Ledamot 2 år Omval Elisabeth Brandt BGK Linjen Sydsvenska
Ledamot 2 år Omval Agneta Harrysson Asarums BGK Sydsvenska
Ledamot 2 år Omval Per Mattsson Sollefteå BGK Nordsvenska
Ledamot 1 år Nyval Mari Aldrev Haga BGK Mellansvenska
           
           
           
Nedanstående ledamöter har 1 år kvar av mandatperioden
Ledamot     Christian Eriksson Eskilstuna BGK Mellansvenska
Ledamot     Ulf Kristiansson Skoghalls BGK Mellansvenska
Ledamot     Stefan Gillberg BGK Jönköping Sydsvenska
Ledamot     Annelie Lundell Malmö BGK Sydsvenska

 

                    

 

Revisorer (samtliga förslag omval)

Auktoriserad revisor 1 år Rune Attsell Guide Revision AB  
Förtroendevald rev 1 år Hans Bilén Uddevalla BGK Västsvenska
Revisorsuppleant 1 år Johny Forss Staffanstorps BGK Sydsvenska
         

 

Disciplinnämnd

Ordförande 1 år Omval Leif Nilsson Sjöviken IF Sydsvenska
Ledamot 1 år Omval Hans Bergström Uddevalla BGK Västsvenska
Ledamot 1 år Omval Andreas Feuk BGK Linjen Sydsvenska
Ledamot 1 år Omval Lena Nilsson BGK Kärnan Sydsvenska
           

 

 

EU Stig Pettersson

Ordf Valberedningen

 

Valberednings förslag 2021 (pdf 210315) 

 
 

Här nedan kommer  presentationer på två personer som valberedning föreslår nyval på;

210315 Mats.jpg

Mats Söderkvist

Jag är 51 år gammal, bosatt i Gullringen i Småland från och med 1/4. Jag har tre vuxna söner.
I det civila arbetar jag som agent inom möbelbranschen. I mitt arbete ingår en hel del resande så jag hoppas kunna få chansen att besöka många klubbar och anläggningar. Ja, när man nu får börja resa igen alltså.
Min bangolfkarriär började genom att jag hos Daga BGK vann en allmänhetstävling och därifrån blev övertalad om att börja spela på riktigt. Efter en tid i klubben blev jag vald till ordförande och därefter även invald i styrelsen för Mellansvenska BGF. På grund av rätt tråkiga omständigheter blev ordförandeposten vakant i MSBGF och jag tog mig an även den rollen.
I mitt eget spelande har jag främst brunnit för lagspelet och seriespel och det beror nog främst på att jag är fostrad inom lagidrott.
För framtiden ser jag främst att hela bangolfen behöver tänka på rekrytering och söka nya lösningar för denna fråga. Jag hoppas också att vi inom landet får en bättre dialog inom vår sport för att stötta, hjälpa och peppa varandra för en positiv utveckling av vår härliga sport.

 
 

210315 Mari.JPG

Mari Aldrev

Jag är en 54 årig kvinna som alltid varit engagerad inom idrott men innan jag själv började spela bangolf så var det inom basketens värld. Min äldsta dotter som nu är 28 år började spela basket när hon var sju år och jag som förälder har engagerat mig både genom att skjutsa till alla matcher och träningar, varit hallchef för Norrköping Dolphins årliga basketturnering för barn och ungdomar samt suttit i sekretariatet under väldigt många matcher. När min dotter Anna-Therese blev så stor att hon själv kunde ta sig till och från träningar så började jag istället som funktionär på Norrköping Dolphins hemmamatcher där jag var aktiv i fem år. Jag tror på att ge tillbaka det föreningen gett min dotter och att idrottslivet i Sverige bygger på att vi är många som ställer upp utan att kräva ersättning för det vi gör.

Sedan jag började spela bangolf sommaren 2018 har jag varit engagerad i att bygga upp Hagas barn- och ungdomsverksamhet och förra sommaren var jag bangolfinstruktör vilket var ett väldigt roligt uppdrag. Jag är damansvarig, rekryteringsansvarig samt barn- och ungdomsansvarig i klubben samt sedan förra året även kassör.

I år kommer Haga få en extern bangolfsinstruktör men jag kommer ändå vara med på alla träningar för att sköta föräldrakontakten samt backa upp BI om det kommer många barn till träningarna. När det gäller rekrytering så arbetar jag långsiktigt för att få flera intresserade av att börja spela bangolf.

När det gäller tävlingsverksamheten så är jag en glad amatör som spelar hellre än bra. Jag gillar alla underlag och tycker det är tjusningen med sporten att vi har fyra olika underlag att träna och tävla på. Jag har sedan jag började tävla fascinerats av hur vänliga och hjälpsamma bangolfare är mot varandra trots att vi är konkurrenter på tävlingarna.

Jag brinner för att utveckla sporten så att den blir mer tillgänglig för barn och ungdomar samt för personer i alla åldrar med funktionsvariationer och hoppas på att vi kan locka till oss nya spelare så att sporten hålls vid liv och fortsätter utvecklas i många år framöver. Jag har även ett mål att öka andelen kvinnor i sporten och till i år hoppas jag att det är fler än jag som deltar i klubbens hemmatävlingar.

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png