WAGM avslutas i Tjeckiska Brno idag. De svenska spelarna har goda chanser att följa upp gårdagens tredjeplats i lagtävlingen med nya fina prestationer i dagens individuella tävlingar samt mixedlag.

Jesper Lindberg har hittills visat vägen för Sverige med sitt spel i världsklass på de svårbemästrade konstgräsbanorna. Han ligger tvåa i kampen om den titeln ”Overall Champion” som avgörs efter totalt tio varv, varav två avslutande varv idag.

Svenska Bangolfförbundets sportchef Anders Olsson uttalar sig :
”Jesper är en lugn och stabil spelare som har god chans på vinst men har hela sex slag upp till den ledande tjeckiska hemmaspelare Jiri Kratochvil. Om Jesper kan starta dagen bra, plocka in några slag på dagens första varv och sätta press på tjecken, kan det bli mycket nerver på slutet när det väl ska avgöras. Jag tror den mentalt starkaste spelaren kommer vinna. Det gäller också att se upp bakåt för där jagar flera vassa tjeckiska spelare som också vill ta en pallplats inför hemmapubliken”.

Jesper Lindberg är hoppfull:
”Jag har bra chans på vinst så länge jag kan hålla i spelet”.

De individuella klasserna avgörs efter totalt nio varv, varav ett avslutande varv idag. Här har Sverige flera bra chanser på pallplacering.
I damjuniorklassen ligger Rebecka Johansson trea och har sex slag upp till andraplatsen.
I herrjuniorklassen ligger Erik Nilsson tvåa och har tre slag upp till ledaren.
I damklassen leder Wilma Harrysson med tre slag. Alva Kvarnström ligger fyra och har ett slag upp till tredjeplatsen.
I herrklassen ligger Jesper Lindberg tvåa och har sex slag upp till ledaren.
I klassen oldtimers dam ligger Jessica Rosén trea och har sex slag upp till andraplatsen.
I klassen oldtimers herr ligger Martin Lundell på nionde plats och har tolv slag upp till tredjeplatsen.

Som avslutning på WAGM spelas en mixedtävling över två varv. Alla fyra svenska mixedlag har god vinstchans. Lagen är Rebecka Johansson/Erik Nilsson, Jessica Rosén/Kevin Sundström, Wilma Harrysson/Martin Lundell och Alva Kvarnström/Jesper Lindberg.