Under helgen var det seriespelspremiär runt om i landet och i division 1 södra respektive norra var spelplatserna Uddevalla och Örebro.
På båda ställen var underlaget MOS och erfarenheten skiftade en hel del mellan klubbarna. På de flesta ställen i landet sken solen från en klarblå himmel, så ock på div 1-spelarna.

Division 1 Södra
I Uddevalla var det ovisst hur resultaten skulle visa sig bli, då hälften av klubbarna har egna MOS-anläggningar medan en del av de övriga inte hade någon erfarenhet alls.
På frågan hur det känns inför premiären på hemmaplan sa Hans Bergström så här:
Det känns spännande med premiäromgången här hos oss. Ska bli intressant att se resultaten. Det officiella banrekordet är 29 slag innan tävlingen.
Göran Widlert från Jönköping hade bara en kommentar på hur det kändes inför start: – Kallt!
Och det var allt lite kylslaget på morgonen trots solen eftersom det blåste kalla vindar,

Efter lördagens spel var nykomlingen Asarum i ledning. Med endast två av spelarna med erfarenhet av tävlingar på MOS så smällde de till med ett blått lagresultat under första matchen. Wilma Harrysson gick in först och det på nytt banrekord 28 slag. Men det höll inte länge då klubbkompisarna Dick Nilsson och Samuel Byström strax därefter båda kom in på 27 slag.
Alla i laget var rörande överens om att MOS var riktigt kul att spela!
Granhyddans spelare hade ingen MOS-erfarenhet alls sedan tidigare men de tyckte att det var roligare än förväntat. Dock var känslan när vi pratade att det kanske skulle vara 4 omgångar i serien nu, med en omgång på varje underlag.

Söndagen bjöd på lite varma temperatur och inte så mycket vind. Asarum som lite överraskande hade intagit ledningen i tabellen skulle möta Haga och hemmaklubben Uddevalla. Här fick Asarum se sig slagna med 3 slag av Haga och här spelade det fantastiska varvet på 24 slag av Hagas Johan Carlsson en stor roll för segern. Återigen var nytt banrekord satt.
När samtliga matcher var klara så ser tabellen ut enligt följande med Gullbergsbro i ledning. Men det är jämnt inför nästa omgång som spelas på Nässjös filtantläggning. Återstår att se hur filtkänslan är för lagen så här i början av säsongen.

Division 1 Norra
Från Örebro kommer en rapport från serieledarna Skönsberg, genom lagets spelare Mikael Sjöblom.

– Vi hade väl lite tankar före säsongen på att kunna vara med och ”störa lite” för MOS-klubbarna i serien. Nu blev det lite struligt med flera återbud, vilket gjorde att vi åkte till Örebro utan avbytare och en coach som måste spela. Det gav väl lite mer försiktig syn på chanserna på förhand. Nyckeln för vår del blev ett stort tålamod (som MOSEN i Örebro kräver) samt våra två toppspelare Erik Hjalmarsson och Mattias Brännström. Den förstnämnde med sin MOS-förmåga och ”Matte” som är högsta klass oavsett underlag. Dessa båda skapade lugn åt oss andra (Hans Velander, William Forslund och Mikael Sjöblom). Fortsättningen blir spännande och vi ser fram mot betongen som är ett roligt underlag och hoppas det blir mer av en förstauppställning som åker för oss när det är dags igen i Skoghall. Men det är många bra lag i serien så det blir tufft oavsett. Det blir till att ta match för match och sen summera då det hela är klart.

Här ser tabellen ut enligt följande och även här är det jämnt förutom Skönsbergs ledning med 3 poäng. Men som Mikael säger så blir det flera tuffa matcher att ta sig an så mycket kan hända.

Fotoalbum Div 1 Södra i Uddevalla

Resultatlänk Div 1 Södra: http://ba.bangolf.se/11309/result.htm

Resultatlänk Div 1 Norra: http://ba.bangolf.se/11312/result.htm