Dag ett av Mixed-SM i Jönköping är avklarad. Tre varv har spelats och det har varit högklassigt spel på flera håll i både OT-klassen och den Öppna klassen.

Låt oss börja med OT-klassen där känslan var att makarna Lundell, Anneli och Martin, seglade ifrån efter två varv men med ett något svagare tredje varv kunde bakomvarande par knapra in slag och jämna ut tävlingen. Inför morgondagens sista kvalvarv skiljer det nu bara sex slag mellan ettorna Anneli/Martin och treorna Jessica Rosén/Robert Gustavsson från Örebro.

Nere runt kvalstrecket är det fem par som just nu är inom fem slag från den tolfte och sista platsen in i finalrundorna.

Egentligen kan samma summering som ovan även gälla för den öppna klassen.

Här rivstartade förhandsfavoriterna Jennifer Göransson och Jonas Gustafsson spelandes för hemmaklubben Jönköping med två imponerande blå-varv. Ett något sämre tredje varv bjöd även här in konkurrenterna och i halvtid så leder nu paret Alva Kvarnström (Örnsköldsviks MGK) och den individuelle världsmästaren Ulf Kristiansson (Skoghalls BGK)

Men det är tätt och tight i toppen. Mellan plats 1 och 3 skiljer tre slag och ned till femteplatsen är det sex slag. Noterbart är att i den öppna klassen har de tio första paren grönt snitt.

Runt kvalstrecket är det även jämnt i den öppna klassen. På den åtråvärda tolfte platsen återfinns just nu Ingela Norlin (BGK Linjen) i par med Erik Nilsson (Sjövikens IF) på 111 slag men de skuggas tätt bakom av främst fyra par på 112, 113, 114 och 116 slag.

Dagens lägsta varv noterades av Anneli och Martin Lundell som på andra varvet gick in på imponerande 25 slag.

Tävlingen fortsätter med ett sista kvalvarv på söndagsmorgonen och därefter följer två finalvarv med de tolv främsta paren i respektive klass.

Resultatlänk Mixed-SM Jönköping 14-15 oktober