Det blev ett nytt VM-guld till mixedlaget Karin Olsson och Carl-Johan Ryner – rekordbra VM för Sverige med totalt 6 medaljer hittills!

Karin och Carl-Johan storspelade i dagens VM-final i mixed-klassen och tog med hem VM-guldet före huvudkonkurrenterna Bothmann/Müller från Tyskland och Jehle/Dangl från Österrike.  92 slag för Sverige, 98 för Tyskland och 99 för Österrike.
Det var verkligen i stor stil de tog hem Guldet när de gick båda filtvarven på 26 slag och båda eb:varven på 20 slag.

Därmed har Sverige 3 VM-guld, 1 VM-silver och 2 VM-brons.
Ett av Sveriges bästa VM-resultat i modern tid, säger förbundskaptenen Christian Mellqvist.  I morgon avslutas VM i Uppsala med matchspelet. – Vi tror stenhårt på fler medaljer i morgon, tillägger Mellqvist.

För de övriga svenska mixedparen gick det enligt följande. Carolin Svensson/Eirik Seljelid var 3 slag från kvalgränsen att få spela de två avslutande finalvarven och slutade på 19:e plats. Sandra Kungsman/Fredrik Persson och Julia Sjöberg/Ulf Kristiansson spelade finalvarven mycket bra och fick till 27 respektive 28 på sista filtvarvet. Därmed blev det en 9:e plats för Sandra/Fredrik och 14:e för Julia/Ulf.

Resultatlänk Mixedtävlingen

Fotoalbum VM dag 4 Mixed

I morgondagens matchspel representeras Sverige på herrsidan av Carl-Johan Ryner och Fredrik Persson, Uppsala BGK, Ulf Kristiansson och Rikard Lindqvist, Skoghalls BGK, Erik Seljelid, Kungälvs BGK, Alexander Princis, Tantogårdens BGK.  På damsidan Karin Olsson och Sandra Kungsman, Uppsala BGK,  Julia Sjöberg, Skoghalls BGK, Carolin Svensson, Tyresö BGK.  Tävlingsstart kl 8.00 i morgon lördag 26 augusti.

Resultatlänk Matchspel lördag 26 augusti