Först och främst vill vi rikta ett stort tack till MGK Warberg med Magnus och Susann i spetsen som arrangerade att väldigt fint SM. Välkomnande miljö, fin anläggning och hög servicenivå från alla inblandade. Vädret var också på vår sida, även om det var väldigt varmt på torsdagen men det hotande regnet på fredagen blev inte lika kraftigt som prognosen förutspått.

Lördagen avslutades med matchspelet, 32 herrar och 16 damer skulle göra upp om medaljerna. Både yngre nybörjare i sammanhanget och äldre mer erfarna spelare kämpade man mot man och kvinna mot kvinna, bana för bana. På damsidan kunde vi se unga Jill Spets ta sig vidare till kvartsfinal, men där blev motståndet för tufft då hon fick möta betydligt mer erfarne Marielle Svensson.

I herrarnas kvartsfinal hade vi efter 18 spelade hål ett lika läge mellan dels Jesper Lindberg  och Amir El Quachani samt mellan Marcus Ljungblad och Peter Eriksson. Efter fortsatt spel gick Jesper respektive Peter vidare till semifinal.
I damernas semifinal blev det väldigt spännande när det stod lika mellan Uppsala spelarna Karin Olsson och Mia Vuorihovi. Efter ytterligare ett antal spelade banor segrade Karin och blev då klar för final.
I matchen om platserna 3 och 4 blev det på herrsidan väldigt spännande när det stod lika mellan Martin Lundell, Olofströms BGK och hemmaspelaren Mikael Reszke. Till sist var det Mikael som tog hem bronsmedaljen.

I damernas kamp om medaljerna som stod mellan Mia och Jennifer Göransson, BGK Jönköping vann Jennifer med 4-1. Finalerna spelades mellan Karin Olsson och Marielle Svensson, där Karin spelade stabilt och tog hem matchen med 5-2. På herrsidan var Jesper Lindberg, Kungälvs BGK säker i sitt spel och vann med 5-0 över Peter Eriksson, Skoghalls BGK.
Nu stänger vi SM 2024 och ser fram emot SM-veckan vinter i Borås, 3-9 februari 2025.

Resultat – damerna
1. Karin Olsson, Uppsala BGK
2. Marielle Svensson, BGK Jönköping
3. Jennifer Göransson, BGK Jönköping

 

 

 

 

 

 

Resultat – herrarna
1. Jesper Lindberg, Kungälvs BGK
2. Peter Eriksson, Skoghalls BGK
3. Mikael Reszke, MGK Warberg