Svenska Bangolfförbundet har återigen fått förtroendet att arrangera ett internationellt Bangolf-evenemang i Sverige, denna gång tillsammans med Askims BGK.
Den 13 – 15 juni 2025 kommer World Adventure Golf Masters (WAGM) att genomföras på den fantastiska anläggningen i Askim, Göteborg.

Förbundets ordförande Mats Söderkvist uttalar sig:
”Det är naturligtvis både glädjande och hedrande att vi får den här sortens evenemang till Sverige. Svenska bangolf tillhör den yppersta världseliten, både som tävlingsnation men likväl som arrangörer av större tävlingar. Att vi fått förtroende att 2023 arrangera senior-VM i Uppsala, 2024 Champions League för klubblag i Landskrona och nu till 2025 WAGM i Askim är ett kvitto på just vår ställning i bangolf-världen. Arrangörskapet av den här typen av tävlingar är också ett led i den långsiktiga plan som Svenska Bangolfförbundet lagt för att få vår sport att växa.”

Askims Bangolfklubb genom Pauli Kuikka uttrycker glädje över arrangemanget:
”Det är med stor glädje vi meddelar att Askims Bangolfklubb har fått äran att arrangera World Adventure Golf Masters (WAGM) 2025, samma år som föreningen firar sitt 50-årsjubileum. Detta prestigefyllda evenemang kommer att bli en fantastisk möjlighet att visa upp vår klubb och vår anläggning för en internationell publik, och det markerar en milstolpe i vår historia. Vi ser fram emot att välkomna spelare från hela världen till Göteborg och skapa minnen som kommer att vara för livet.”

World minigolf federations (WMF) vice president sport, Pasi Aho kommenterar:
”Vi i WMF är väldigt glada att en av de ledande MOS-nationerna har valt att ansöka och arrangera WAGM 2025.Vi tackar SBGF och Askims BGK för deras engagemang och ser fram emot att spela på den nya MOS-anläggningen på ett fantastiskt ställe där vi har haft flera internationella mästerskap under åren.”