Svenska truppen till NM 2023 är uttagen. Mästerskapen kommer att avgöras i Tammerfors, Finland, 8-9 april.

– Äntligen ska vi få tävla mot våra grannländer igen, säger förbundskapten Christian Mellqvist. Han påpekar att NM är en viktig tävling då den ligger tidigt på säsongen och skapar lite extra engagemang och vilja hos spelarna att verkligen sköta sin träning under vintern.

– Sen är mästerskap alltid bra, man utsätts för lite tävlingsnerver, man kommer hamna i situationer på någon runda där det går lite emot och man får plocka fram det lilla extra. Det finns många nyttiga erfarenheter man kan ta med sig från ett mästerskap, även för oss ledare, fortsätter Mellqvist.

På juniorsidan har förbundskapten Fredrik Tagesson valt att ta ut tre damjuniorer och två herrjuniorer. Så här kommenterar han uttagningen:

– I vanliga fall brukar det tas ut tre grabbar och två tjejer men då tjejerna tävlat mer så vill jag premiera det och satsa lite extra på tjejerna. Laget tror jag blir en bra mix med en del nya i landslagssammanhang och en del rutinerade spelare. Sen tror jag att det är en grupp som kommer ha bra sammanhållning. Det ska bli väldigt intressant och roligt att se vad juniorerna kommer att prestera men det viktigaste är att vi kommer ihop som grupp och tar med oss erfarenheter till Junior-EM i sommar.

Följande spelare är uttagna att representera Sverige vid NM 2023:

Damjuniorer:
Alva Kvarnström
Julia Göransson
Isabell Möller

Herrjuniorer:
Anton Eriksson
Erik Nilsson

Damer:
Carolin Svensson
Wilma Harrysson
Julia Sjöberg

Herrar:
Amir El-Quachani
Marcus Andersson
Eirik Seljelid
Johan Rydberg
Rasmus Bergqvist
Rikard Lindqvist

Oldtimers dam:
Anneli Lundell

Oldtimers herrar:
Peter Eriksson
Robert Gustavsson
Daniel Ågren

Ledare:
Fredrik Tagesson
Roger Svensson
Christian Mellqvist