Ulf Kristiansson heter den alldeles färske Världmästaren i bangolf! Han bjöd på ett fantastiskt spel och slog även till med banrekord, 22 slag, på det avslutande filtvarvet! 
Dessutom blev det två brons i dagens individuella slagspel till Karin Olsson och Carl-Johan Ryner.

Det var en hård strid ända in på hål 18 som avgjorde den dramatiska och spännande finalen i det individuella slagspelet i bangolf för herrarna och gav VM-segern till Ulf Kristiansson. Ulf låg inför det avslutande filtvarvet på 3:e plats men dock bara 1 slag efter både Yannick Müller, Tyskland och Eirik Seljelid.
Att det var en strid om medaljerna syns i resultatlistan, som finns länkad i slutet av nyheten.
hade totalt 235 slag, VM-silver till Yannick Muller, Tyskland, med 238 slag, och VM-brons till Carl-Johan Ryner, 239 slag.

Hur känns det Ulf Kristiansson? Du är nu världsmästare!
– Känns helt overkligt!

Fantastiskt spel, finalvarvet på filten, 22 slag!
– Ja, helt magiskt sista varv där allt stämde. Kul att man lyckas ta fram det när det behövs som mest.

Du låg 3:a inför sista varvet dock med endast 1 slag efter Yannick och Eirik. Hade du koll på nerverna?
– Jag hade full koll på hur det stod i matchen 🙂

Grattis till bronset Calle, hur känns det?
– Tack. Det är lite både och. Jag är nöjd med att ta medalj, men det är väldigt irriterande med det totalt urusla spelet på platån och mittkullen. Men nu siktar jag framåt mot mixeden i morgon.

Sveriges Karin Olsson gjorde en toppinsats och tog välförtjänt hem VM-bronset i damklassen efter en strålande upphämtning med 5 ’spikar’ på sista 9 hålen, totalt 261 slag. Tyskland var förhandstippade som favoriter och VM-guldet togs hem av Stephanie Blenderman, 252 slag, före landsmaninnan, silvermedaljören Melanie Hammerschmidt.

Grattis till VM-bronset! Det var väldigt spännande att följa dig idag. Hur känns det nu Karin?
– Tack! Jag har kämpat den här tävlingen då jag inte presterade så bra på filten. Så glad över genomförandet i superfinalen och så glad att jag spurtade till mig ett brons.

I herrklassen tog Sverige fyra av de fem första platserna, ett övertygande bevis för Sveriges höga internationella nivå och i damklassen hade tre av de fyra damerna kvalat in till finalvarven där de slutade 3:a, 7:a och 9:a..

Liksom under gårdagens lagtävling stod den hårdaste kampen mellan Sveriges och Tysklands spelare.
Yannick Müller från Tyskland imponerade stort med sitt spel. Det får vi även säga att landsmannen Lukas Neumann gjorde när han gick tävlingens fjärde 18-varv på eb:n. Det andra och tredje 18-varvet hade vi fått se ett varv tidigare av Ondrej Skaloud, Tjeckien och Petri Lönngren, Finland. Det första sattes under gårdagen av Mia Vuorihovi, Finland.

I morgon fredag 25 aug fortsätter Bangolf-VM med Mixedtävlinen där Sverige ställer upp med fyra lag och har goda chanser att ta hem ytterligare VM-medaljer:

Carl-Johan Ryner/Karin Olsson
Sandra Kungsman/Fredrik Persson
Julia Sjöberg/Ulf Kristiansson
Carolin Svensson/Eirik Seljelid.

Resultatlänk inidviduella slagspelet

Fotoalbum dag 3 VM Uppsala