I dagens avslutande matchspel tog Carl-Johan Ryner VM-silver och därmed är ett för svensk del mycket lyckat VM över. Sverige har gjort sitt bästa resultat i modern tid med totalt 7 medaljer, 3 guld, 2 silver och 2 brons.

Bangolfförbundets ordförande Mats Söderkvist summerar:  – Årets VM är inte bara en rekordstor sportslig framgång för Sverige utan också en organisatorisk fullträff med stort medialt intresse. Vi är mycket nöjda. 120 bangolfspelare från 17 nationer har deltagit och vi har ännu en gång fått visa vår förmåga att stå värd för ett stort internationellt evenemang.

Sveriges skickligaste bangolfspelare har mött motstånd på högsta nivå där framför allt Tyskland får ses som huvudkonkurrent.  I dagens matchspel segrade på herrsidan Tysklands Lukas Neumann över Ryner i en nervpirrande duell.  VM-brons till Österrikes Thomas Lottermoser.

I damernas matchspel tog Tyskland hem samtliga medaljer. VM-guld till Melanie Hammerschmidt, VM-silver till Stefanie Blendermann och VM-brons till Jasmin Bothman.

För svensk del så hade 6 herrar och 4 damer tagit sig till matchspelet.
Redan i 8-delsfinalen blev det möte mellan svenskorna Sandra Kungsman mot Carolin Svensson där Sandra gick vidare till kvartsfinalen och mellan Karin Olsson och Julia Sjöberg där Julia gick vidare till kvartsfinalen efter sudden.
För både Sandra stod sedan mötet mot Stefanie Blendermann, som blev för svår och slutligen tog hem silvret. För Julias del stod mötet mot Melanie Hammerschmidt, den slutliga Guldmedaljören.

På herrsidan startade dagen med 16-delsfinal och härifrån gick 4 svenskar vidare.
Fredrik Persson och Carl-Johan Ryner vann sina matcher och i kvartsfinalen väntade möte dem emellan.
Ulf Kristansson gick vidare och fick i kvarten möta Lukas Neumann som blev alltför svår och vann med 6-1.
I Fredrik och Calles match blev det Calle som tog sig vidare till semifinalen och där slog ut Yannick Müller och därmed var i final. De bjöd på en spännande match, vilken avgjordes på sista banan till Lukas fördel.
VM-silver till Carl-Johan och sveriges 7:e medalj!

 

Extra krydda på dagens tävling var att RF:s ordförande Karl-Erik Nilsson var på besök och fick rundvandring på anläggningen av bangolfförbundets ordförande Mats Söderkvist.

Länk till samtliga resultat: https://minigolf-live.com/turnier1304c/result.htm

FOTOALBUM