Bangolf för alla (Parasport)

I Sverige finns cirka 1,5 miljoner personer med funktionsnedsättning, som kan få möjlighet till ett friskare och socialare liv via idrotten. För er på klubben kan det vara både roligt, inspirerande och utvecklande att bedriva parabangolfverksamhet. På denna sida har vi samlat inspiration, tips och råd för att ni ska kunna utveckla bra verksamhet för personer med fysisk eller intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Utbildningar och material för klubbar och tränare

Det krävs viss kunskap om övningar, bemötande och hjälpmedel för att paragolfverksamheten ska bli så bra som möjligt – både för deltagarna och för dig som är tränare eller ledare. För att stötta klubbar och tränare finns både material och ett antal utbildningar att gå. Klicka på länkarna nedan för mer information

 

ParaMe

Erbjuder er förening parabangolfverksamhet och vill nå ut till fler? Registrera er då på Parasport Sveriges sajt ParaMe. Då kan personer med funktionsnedsättning som söker efter idrottsaktiviteter enkelt hitta till er. Registreringen är gratis och innebär inga andra förpliktelser än att ni välkomnar personer med funktionsnedsättning att komma och spela hos er.

Registrera föreningen här

Kontakt

Paraansvarig Svenska Bangolfförbundet
Andrea Schmalzried
Telefon: 073-04 77 529
E-post: andrea.schmalzried@bangolf.se