Spela bättre med bangolfnotationer

Bangolfens dilemma – och tjusning – är att våra slag påverkas av värme, fukt och andra faktorer samt att det finns tusentals olika bollar som beter sig på olika sätt, trots att svingen är lika. Allt detta gör att det är omöjligt att hålla allt i huvudet; man måste skriva ned det. Istället för att använda många meningar med ord, eller att vi har egna symboler som bara vi själva kan läsa, så har du nu möjligheten att skriva ned just det som du tycker är viktigt, bara med några streck och siffror. Att skriva spelet blir enklare.

Så hur gör jag då? Var ska jag då börja någonstans?

Ja, det beror på vad du vill och vem du är. I musiken är det självklart att en sjuåring som vill lära sig spela piano bara ser melodistämman, medan den improviserande jazzmusikern har ackord och dirigenten i symfoniorkestern har ett partitur. Alla ser olika vyer, med olika mycket information. Så är det för bangolfen också. Det finns lika lite anledning att visa jättemycket information för allmänheten, som att bara skriva vilken punkt bollen ska slås ifrån, för tävlingsspelaren.

Det låter väl rimligt. Så vad gör jag för att få en översikt över hur detaljerat man kan skriva?

Klicka bara på bilden nedan, så kommer du till en interaktiv pdf-sida, där du kan välja vilken av typerna som du är mest lik och sedan enkelt ladda ned notationskort samt läsa hur man på enklaste sätt skriver just det som du tycker är viktigt att komma ihåg. / Lycka till.

ELLER KLICKA DIREKT PÅ MINIATYRERNA NEDAN