Hjelmsjös guldgäng!

Cupen inleddes med fyra jämna och fyra ojämna matcher. Hjelmsjö gick då tävlingen bästa lagvarv på 83 efter att både Vincent och Martin gick 19!  I kvartsfinalen blev det ett jämnt Skoghalls-derby, där lag 2 vann med ett slag. Södertälje inledde starkt mot Tyresö men tappade 8 slag från hål i backen och förlorade. Eskilstuna 1 spelade jämnt och tillräckligt bra för att skicka hem Tantogården.

Kvartsfinalens riktiga rysare var matchen mellan Hjelmsjö och Olofström (vissa kallade den för dansk-derby). Det var helt lika större delen av varvet och de tre slag Hjelmsjö tog på bana 17 och 18 blev även vinstmarginalen till slut. Det hjälpte inte att Olofströms Johan Rydberg var outstanding med varven 18 – 19 på dagens cup varv.

I den första semifinalen ryckte Tyresö åt sig en ledning i starten. Skoghall plockade tillbaka slag efter slag men kom aldrig ifatt, så Tyresös finalplats var klar.

Hjelmsjö fortsatte spela jämna matcher och nu gav de publiken en ny rysare mot hemmagänget Eskilstuna. Efter en jämn start tog Hjelmsjö en liten ledning som pendlade mellan 1-2 slag och som till slut blev 3 slags vinstmarginal.

Skoghall bronsmedaljörer

I bronsmatchen tog Skoghall kommandot och drog ifrån Eskilstuna rejält. Efter halva varvet ledde de med 7 slag, vilket utökades till 9 i mål.

Finalen blev Hjelmsjös från början. Efter 42 spelade banor hade Hjelmsjö 39 spik… När ”första-gubbarna” kom till bana 17 skiljde det 4 slag, sedan plockade Hjelmsjö ytterligare 6 slag så det blev en ren defilering till slut.

Tyresö silvermedaljörer

– Vi ledde från start till mål, jag var aldrig orolig, sa coach Wallin med ett stort leende.                    

Det var ändå en spännande match med tanke på att mycket kan hända på hål i backen, och även fönstret kan ställa till det. Det spelet Hjelmsjö presterade under hela söndagen var i absolut toppklass. Med lagvarven 83 – 88 – 88 – 83 var de i en klass för sig.

Fantastiskt resultat i cupen

Klicka på länken och hör segervrålet.

IMG_7576

Hjelmsjö lyckades försvara SM-titeln och har nu vunnit två gånger i rad! Stort grattis till vinsten:

Vincent Huus, Martin Lundell, Tim Danielsen, Jannik Skov, Jonas Kirchheiner-Rasmussen och coach Fredrik Wallin.

Annelie Lundell / Media

http://ba.bangolf.se/11296/result.htm