VÄRLDSMÄSTERSKAPET i minigolf/bangolf 2023 kommer i år att avgöras på Uppsala Minigolfpark. Sverige är regerande världsmästare och värd för årets VM den 22-26 augusti. Nu har det svenska landslaget till VM uttagits. Under det senaste  VM som var i Kina 2019, blev Sverige världsmästare med Carl Johan Ryner, som vann guld och Fredrik Persson silver.  Både Carl Johan Ryner och Fredrik Persson ingår i Sveriges landslag.

–  Det är ett starkt svenskt landslag med väldigt bra spelare.  Vårt mål är givetvis att behålla vår världsmästartitel i lagspelet på herrsidan, men även utmana om de ädlaste valörerna på damsidan. Jag ser många spelare som har potential att plocka medaljer individuellt, säger Christian Mellqvist, förbundskapten, Svensk Bangolf.

De internationella deltagarna i årets VM kommer från 17 nationer i Europa, USA, Sydkorea, Japan och Indien. Totalt kommer cirka 160 deltagare till Uppsala, varav 125 spelare.

Det svenska bangolf-landslaget består av spelare från hela landet. De kommer från olika bangolf klubbar i Uppsala, Skoghall/Värmland, Kungälv, Göteborg, Asarum/Blekinge, Tyresö och Stockholm.

DAMER

Karin Olsson, Uppsala BGK
Sandra Kungsman, Uppsala BGK
Carolin Svensson, Tyresö BGK
Julia Sjöberg, Skoghalls BGK
Wilma Harrysson – reserv, Asarums BGK

HERRAR

Carl Johan Ryner, Uppsala BGK
Fredrik Persson, Uppsala BGK
Ulf Kristiansson, Skoghalls BGK
Eirik Seljelid, Kungälvs BGK
Alexander Princis, Tantogårdens BGK, Stockholm
Rikard Lindqvist, Skoghalls BGK
Amir El Quachani, Gullbergsbro BGK, Göteborg
Marcus Andersson – reserv, Kungälvs BGK

Förbundskapten: Christian Mellqvist

Medaljceremonier under VM 2023 den 22-26 augusti:

  • Lagtävling Herr och Dam (Ca 12 nationer deltar med Herrlag och 7 nationer deltar med Damlag) – Medaljceremoni 23 augusti
  • Individuellt Herr och Dam (alla nationer deltar med herrar, 10 nationer deltar med damer) – Medaljceremoni 24 augusti
  • MixedMedaljceremoni 25 augusti
  • Matchspel Individuellt (herr och dam) – Medaljceremoni 26 augusti